Spet en primer koristnosti mojega WC znanja

V tem konkretnem primeru, o katerem pišem danes, je šlo namreč za to, da sem, ehm, recimo preko e-mail sporočil prijateljici MaTeJi usposobil takorekoč neuporaben sekret. Medtem ko pa sem o enem dokaj podobnem primeru (koristnosti oz. praktične uporabe mojega poznavanja straniščne opreme) že dolgo nazaj pisal v tejle objavi, v kateri sem pisal o tem, kako sem v neki fotokopirnici v Kranju (zdaj je ni »Vec«) z nekaj »rukerji« popravil res povsem nedelujoč kotliček za vodo.

S praktično koristnostjo mojega znanja mislim predvsem na moje poznavanje delovanja sekretnega OS-ja (ortovodnega splakovanja) (moja osebna specialiteta so kotlički na poteg (vrvico)), administriranja itd. Le-tega, prav tako, pa konfiguriranja samih uporabniških vmesnikov, torej od konfiguriranja dolžine vrvice, vtikanje vrvice v luknjico, zavezovanje vozla do čiščenja razne nesnage (alg, gob) in kar se podobnega nabere v kotličku, potem imam v mislih tudi moje obširno znanje o raznih težavah in pa jasno znanje odpravljanja le-teh in tako dalje.

Pa da ne bom preveč dolgovezil, kot to počnejo nekateri, z izjemo mene, tukaj spodaj imate serijo e-mailov med MaTeJo in mano, začenši z njenim prvim sporočilom naslovljenim »KoTLičEk« in hehe, potem, ko ji nekaj časa nisem odgovoril še »N U J N O«, pri čemer je edina razlika, da je bilo v drugem namesto »Kje se pa to nastima?« dodano še »Kje se pa na kotlicku nastima vrvica? Na levi strani ni, na vrhu tudi ne… se to spodaj?«.

 

HeLO…

Kr na lepem mi je ob PoTeGU zgnila VrviCA na KoTLičKU…kt da nism mela dobr zavozlane…al kako se ze rece…

Kam jo morm pa zavezat?

LP…
MaTeJa

 

Tule je potem moje eno in edino sporočilo z naslovom: »Re: N U J N O«, ki vsebuje odgovore na vse njene težave, kot se je na koncu izkazalo.

 

MaTeJa Lubjlanc wrote:

> HeLO…
>Kr na lepem mi je ob PoTeGU zgnila VrviCA na KoTLičKU…kt da nism mela dobr zavozlane…al kako >se ze rece…
>
>Kam jo morm pa zavezat?

 

Sorry za malo zamude… Sedaj, lepo po vrsti. Kot prvo, ali t.i. vzvod in vodovod delujeta (je voda v vodovodu in če pritisneš vzvod, voda steče)?? Ker del celotnega procesa potega vode sta vodovod, po katerem teče voda in vzvod, ki ga premakneš (pritisneš, potegneš za vrvico), da se zaklopka v kotličku dvigne iz voda lahko steče v sekret. Če ti to deluje (če pritisneš ročico vzvoda navzdol in steče voda v sekret) potem se nimaš česa bati in moraš vrvico samo vtakniti v luknjico v ročici vzvoda, ali pa jo najn privezati (še najbolje, da jo privežeš, da ti ne bo premajhen vozel spet zkozi luknjico ušel).

Potem dalje, v prvem predalu v omarici v kopalnici se nahajajo rezervne vrvice. Iz predala vzemi eno in jo ali priveži na vzvod, ali pa vtakni v luknjo in zaveži na zgornjem koncu vozel, odvisno ali je ročica vzvoda narejena zluknjo ali brez. Če naštimuješ za nizkorasle uporabnike je to (inštalacija nove vrvice) vsekakor primerno, če pa rabiš zgolj zase, ki si visokorasla, pa je čisto v redu, če iztegneš roko in potegneš za ročico kar z njo.

Aja še to, jat osebno imam kotliček naštiman samo za sebe, tako da imam poseben dodaten vzvod, ki ga nosim s seboj in ima na koncu kluko in se zloži, tako da po uporabi (ko se poserjem ali poščijem) stranišča razvlečem ta vzvod (spravi se not kot dalnogled) u njim zahaklam vzvod na kotličku ter tako potegnem vodo.

P.S. – Glede tvojega pred-prejšnjega »KliCaLa Sn Te…« e—maila pa, a veš da nisem imel nobenega neodg., saj sem cel dan sedel na sekretu, takrat pa imam rad mir in imam GSM izklopljen!! In pa še, Jana je dobila tvoj message, pa mi je rekla, da na žalost prepozno, ker je imela tudi ona ugasnjen telefon (jedla je neke feferone…).

Padej
spetme srt

 

Sledi še njen vmesni odgovor na tisti moj e-mail zgoraj, enako naslovljen »Re: N U J N O«.

 

Padej wrote:

>Sorry za malo zamude… Sedaj, lepo po vrsti. Kot prvo, ali t.i. vzvod in vodovod delujeta (je voda v >vodovodu in če pritisneš vzvod, voda steče)?? Ker del celotnega procesa potega vode sta vodovod, >po katerem teče voda in vzvod, ki ga premakneš (pritisneš, potegneš za vrvico), da se zaklopka v >kotličku dvigne iz voda lahko steče v sekret. Če ti to deluje (če pritisneš ročico vzvoda navzdol in >steče voda v sekret) potem se nimaš česa bati in moraš vrvico samo vtakniti v luknjico v ročici >vzvoda, ali pa jo najn privezati (še najbolje, da jo privežeš, da ti ne bo premajhen vozel spet zkozi >luknjico ušel).

Ne, vodovod ne funcionira, če odprem pipo na umivalniku, samo nekaj ruži, pa nič ne priteče!…

>Potem dalje, v prvem predalu v omarici v kopalnici se nahajajo rezervne vrvice. Iz predala vzemi eno >in jo ali priveži na vzvod, ali pa vtakni v luknjo in zaveži na zgornjem koncu vozel, odvisno ali je ročica >vzvoda narejena zluknjo ali brez. Če naštimuješ za nizkorasle uporabnike je to (inštalacija nove >vrvice) vsekakor primerno, če pa rabiš zgolj zase, ki si visokorasla, pa je čisto v redu, če iztegneš roko >in potegneš za ročico kar z njo.

Mi tega nimamo v predalih, ampak v omari… grem zdej dat v predal…

>Aja še to, jat osebno imam kotliček naštiman samo za sebe, tako da imam poseben dodaten vzvod, >ki ga nosim s seboj in ima na koncu kluko in se zloži, tako da po uporabi (ko se poserjem ali >poščijem) stranišča razvlečem ta vzvod (spravi se not kot dalnogled) u njim zahaklam vzvod na >kotličku ter tako potegnem vodo.

Kewl…bom sporočila če se da splaknit drek

>P.S. – Glede tvojega pred-prejšnjega »KliCaLa Sn Te…« e—maila pa, a veš da nisem imel nobenega >neodg., saj sem cel dan sedel na sekretu, takrat pa imam rad mir in imam GSM izklopljen!! In pa še, >Jana je dobila tvoj message, pa mi je rekla, da na žalost prepozno, ker je imela tudi ona ugasnjen >telefon (jedla je neke feferone…).

Probi drugič Donat popit…

LP…

MaTeJa

 

In pa za konec še njeno čisto zadnje e-mail sporočilo (spet, enako naslovljeno »Re: N U J N O«), v katerem potrjuje, da so bile v tistem mojem e-mailu vsi odgovori na njene probleme.

 

Kewl…dela…ves kaj je blo narobe… namesto na ročko na kotličku, sem privezala vrvico za kljuko na vratih
Dvakrat…verjetno to ni pomota ampk sm smo NeuMNa in so me starši zaj…zdej dela…

ThaNX…

LP…

MaTeJa

P.S. – Aha saj res, še ena taka na nek način podobna objava, v kateri pa samo naštevam svoja znanja in skratka ne podam nobenega konkretnega primera, pa je tale objava, v kateri pa sem, kot rečeno, samo na splošno pisal o raznoraznih mojih znanjih v povezavi s sedenjem na stranišču.

Padej
nemorm verjet da res to pišem

 

 

 

4 Responses to “Spet en primer koristnosti mojega WC znanja”

 1. ceri says:

  Looooooool :D

 2. jurska says:

  js tud ne morem verjet. oh kdaj bom to dojela!

 3. Morska says:

  Men se je enkrat vrvica od kotlička zapletla z vrvico od tampona, pa sem kar naenkrat bla v zraku z glavo v školjki. Od takrat naprej si tampon vedno vtikam izven wcja.

 4. jurska says:

  izven veceja ja hehehe

Leave a Reply